Övertygande vinst i premiären

FC United – IK Myran 1-5 (1-2)

Det blev vinst på lokalkonkurrenten FC Uniteds bekostnad. Myraniterna höll för favoritskapet och dominerade största delen av matchen. Det var jämnt spel i början av drabbningen där vi hade svårt att få passningarna till rätt adress och då kunde United ställa om snabbt till anfall.

En publikmängd på över 200 hade sökt sig till Tellushallen för att följa med derbyt och premiären i damettan. En stor del av dem Myrananhängare, damerna tackar för stödet!

Debutanten Tanja Ali-Marttila gjorde matchens första mål efter spelade 7 minuter. United kvitterade genom Hanna Emet i mitten av halvleken. En annan debutant Allie Stephenson fick iväg ett tungt skott med vänstra foten en bit utanför straffområdet och därmed kunde myraniterna gå med en 1-2 ledning in i pausvilan. Även om halvleken var relativt jämn så hade vi betydligt mera målchanser än hemmalaget.

I andra halvleken fanns det bara ett lag på plan och när matchuret visade 60 minuter gjorde en tredje debutant Emmi Niskakangas 1-3 från nära håll. Vi skapade mängder med målchanser och när Stephenson gjorde i 80:nde sitt andra mål med ett stenhårt skott i bortre hörnet så var saken klar. Med ett fint häng vid bortre stolpen nickade Marie-Helén Prest in slutresultatet 1-5 på ett strålande inlägg av Chelsy Swackhamer.

En farlig kombination för vilken motståndare som helst, nyförvärvet Allie Stephenson rättvänd med bollen vid fötterna.

Slotte efter matchen: Viktigaste idag var att vi kunde hantera favoritskapet och spela en välbalanserad match. En högintensiv match där båda lagen ville mycket och ibland på bekostnad av tanken. I en jämnstark laginsats kan jag lyfta fram virvelvinden på vänstra kanten Tanja Ali-Marttila och bollskicklige Alina Skog på mittfältet.

Målen
7′ 0-1 Tanja Ali-Marttila (Emmi Niskakangas)
22′ 1-1 Hanna Emet
27′ 1-2 Allie Stephenson (Ali-Marttila)
60′ 1-3 Emmi Niskakangas (Stephenson)
81′ 1-4 Stephenson (Marie-Helén Prest)
86′ 1-5 Prest (Chelsy Swackhamer)

Laget: Emilia Söderman; Emma Malkamäki, Nikita Korsström, Sabina Skogvall; Tanja Ali-Marttila, Chelsy Swackhamer(89′ Ellen Libäck), Annika Grundvall, Alina Skog(74′ Sofia Rintala), Marie-Helén Prest; Emmi Niskakangas(84′ Annika Viitanen), Allie Stephenson. Bytesspelare: Juulia Kalliokangas(mv), Fanny Forsström, Emilia Grahn, Sofia Bäck.

/ A.K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *