Representationslaget

Laget 2017

1. Fanny Byskata f.1995, målvakt Terjärv Grill
2. Nikita Korsström f.1994, försvar FREJA
4. Emma Malkamäki f. 1997, försvar D-P Störling
8. Annika Viitanen f. 1997, anfall
9. Chelsy Swackhamer f. 1993, anfall Sportia Mattsson
10. Marie-Helén Prest f. 1994, mittfält Backman-Trummer
12. Juulia Kalliokangas f. 2000, målvakt Chemline
13. Sofia Rintala f.1998, mittfält Versowood
16. Tanja Ali-Marttila f.1999, mittfält Kalotti
18. Annika Grundvall f.1993, mittfält Tara-Element
19. Sofia Bäck f.1999, försvar VIP Besiktning
20. Sabina Skogvall f.1992, försvar Acu-Elektro
22. Allie Stephenson f.1993, anfall AVO-MET
24. Alina Skog f.1999, mittfält H. Huldén & Söner
26. Ellen Libäck f.1999, försvar WL Trecon
28. Sofia Peltola f.2000, anfall
29. Emilia Grahn f.1994, anfall Mini-Maid
31. Fanny Forsström f.2000, mittfält Earthpac
71. Emilia Söderman f.1997, målvakt Lahnakoski
88. Emmi Niskakangas f.1992, anfall Actilife

Lagledning

Andreas Kaitajärvi, manager 040-7491125
Magnus Slotte, ansvarig tränare 040-5821018
Staffan Brännkärr, målvaktstränare
Marion Byskata, lagledare 0400-560717
Tobias Hästbacka, lagledare
Toni Haapasalo, service 040-5176007
Jenny Dahlvik, service

Matchprogram och serietabell 2017

Aktuellt

 


Övertygande vinst i premiären

FC United – IK Myran 1-5 (1-2)

Det blev vinst på lokalkonkurrenten FC Uniteds bekostnad. Myraniterna höll för favoritskapet och dominerade största delen av matchen. Det var jämnt spel i början av drabbningen där vi hade svårt att få passningarna till rätt adress och då kunde United ställa om snabbt till anfall.

En publikmängd på över 200 hade sökt sig till Tellushallen för att följa med derbyt och premiären i damettan. En stor del av dem Myrananhängare, damerna tackar för stödet!

Debutanten Tanja Ali-Marttila gjorde matchens första mål efter spelade 7 minuter. United kvitterade genom Hanna Emet i mitten av halvleken. En annan debutant Allie Stephenson fick iväg ett tungt skott med vänstra foten en bit utanför straffområdet och därmed kunde myraniterna gå med en 1-2 ledning in i pausvilan. Även om halvleken var relativt jämn så hade vi betydligt mera målchanser än hemmalaget.

I andra halvleken fanns det bara ett lag på plan och när matchuret visade 60 minuter gjorde en tredje debutant Emmi Niskakangas 1-3 från nära håll. Vi skapade mängder med målchanser och när Stephenson gjorde i 80:nde sitt andra mål med ett stenhårt skott i bortre hörnet så var saken klar. Med ett fint häng vid bortre stolpen nickade Marie-Helén Prest in slutresultatet 1-5 på ett strålande inlägg av Chelsy Swackhamer.

En farlig kombination för vilken motståndare som helst, nyförvärvet Allie Stephenson rättvänd med bollen vid fötterna.

Slotte efter matchen: Viktigaste idag var att vi kunde hantera favoritskapet och spela en välbalanserad match. En högintensiv match där båda lagen ville mycket och ibland på bekostnad av tanken. I en jämnstark laginsats kan jag lyfta fram virvelvinden på vänstra kanten Tanja Ali-Marttila och bollskicklige Alina Skog på mittfältet.

Målen
7′ 0-1 Tanja Ali-Marttila (Emmi Niskakangas)
22′ 1-1 Hanna Emet
27′ 1-2 Allie Stephenson (Ali-Marttila)
60′ 1-3 Emmi Niskakangas (Stephenson)
81′ 1-4 Stephenson (Marie-Helén Prest)
86′ 1-5 Prest (Chelsy Swackhamer)

Laget: Emilia Söderman; Emma Malkamäki, Nikita Korsström, Sabina Skogvall; Tanja Ali-Marttila, Chelsy Swackhamer(89′ Ellen Libäck), Annika Grundvall, Alina Skog(74′ Sofia Rintala), Marie-Helén Prest; Emmi Niskakangas(84′ Annika Viitanen), Allie Stephenson. Bytesspelare: Juulia Kalliokangas(mv), Fanny Forsström, Emilia Grahn, Sofia Bäck.

/ A.K

IK Myran damers nya äventyr strax bakom hörnet!

IK Myran damers serie drar igång om fyra dagar med derbymatch mot FC United i Jakobstad och lagbygget inför säsongen är klar. Vi söker inte aktivt nya förstärkningar men är förstås öppen för potentiella spelare som vill vara med och bidra till Idrottsklubbens stolta verksamhet.

Truppen har genomgått större förändringar än på många år då spelare som Rebecca Dahl, Emma Bergroth, Alexandra Olusanya och Linn Hellström flyttat till nya jaktmarker eller alternativt lagt skorna på hyllan. Då man sedan även fick det tråkiga beskedet om korsbandsskadan på Maria Högnäs, och att säsongen i praktiken är över före den hann starta, försvann en rutinerad lokal pjäs från taktiktavlan. Hon ansluter sig till långtidsskadade gruppen där både Ella Grannabba och Ronja Söderbacka finns sedan tidigare men deras rehabilitering är på god väg och vi kan förvänta oss att se dem på planen senast tills semestrarna börjar komma igång.

Nya ansikten är dock redo att ta över stafettpinnen i laget och damerna har en bredare trupp i år där flera spelare kommer att kämpa om en plats i startelvan. Nya spelare i årets trupp är målvakten Emilia Söderman(VIFK), Tanja Ali-Marttila(I-JBK) och Allie Stephenson(USA). IK Myran damer har också förstärkts av KF10-kvartetten Emma Malkamäki, Emmi Niskakangas, Annika Viitanen och Sofia Rintala.

Två av de nya ansikten inom damorganisationen. Allie Stephenson till vänster, Sofia Rintala i mitten och för publiken välkände Chelsy Swackhamer till höger i bild.

Målsättningen inför säsongen är skyhög då vi vill vara bland dom två bästa i serien. En bedrift som inte alls var långt borta ifjol och trots de stora förändringarna i truppen har vi lyckats samla ihop den kvalitativt jämnaste materialet hittills under division I sejouren.

Tidiga vårhälsningar

Magnus Slotte