Representationslaget

Laget 2018

1. Emilia Söderman f.1997, målvakt Kim Forsström
2. Nikita Korsström f.1994, försvar Adolf Lahti
3. Laura Wentjärvi f. 1996, försvar KSA
4. Emma Malkamäki f. 1997, försvar Tara-Element
5. Janni Laakso f. 1996, försvar Harjun Leipomo
6. Viktoria Byskata f. 1994, mittfält Backman-Trummer
7. Jade Montgomery f. 1993, anfall H. Huldén & Söner
8. Sofia Matikainen f. 1998, anfall FREJA
9. Chelsy Swackhamer f. 1993, anfall Dahl-Linjetrafik
10. Marie-Helén Prest f. 1994, mittfält Toten Transport
11. Amanda Kass f. 2002, mittfält DP Störling
12. Julia Härmälä f. 1998, målvakt Earthpac
13. Moa Widjeskog f.2001, mittfält Kalotti
16. Tanja Ali-Marttila f.1999, anfall Sievitalo
18. Annika Grundvall f.1993, mittfält Mesmec
19. Sofia Bäck f.1999, försvar Riskas Snickeri
20. Sabina Skogvall f.1992, försvar Acu-Elektro
24. Alina Skog f.1999, mittfält Ahola Transport
26. Ellen Libäck f.1999, försvar WL Trecon
28. Ella Grannabba f.2000, försvar Canorama
31. Fanny Forsström f.2000, mittfält Versowood
88. Emmi Niskakangas f.1992, anfall Actilife

Lagledning

Andreas Kaitajärvi, manager 040-7491125
Magnus Slotte, ansvarig tränare 040-5821018
Staffan Brännkärr, målvaktstränare 050-3509198
Maria Högnäs, fystränare/service
Tobias Hästbacka, lagledare 040-7363782
Toni Haapasalo, service

Matchprogram och serietabell 2018

Aktuellt

 


Övertygande vinst i premiären

FC United – IK Myran 1-5 (1-2)

Det blev vinst på lokalkonkurrenten FC Uniteds bekostnad. Myraniterna höll för favoritskapet och dominerade största delen av matchen. Det var jämnt spel i början av drabbningen där vi hade svårt att få passningarna till rätt adress och då kunde United ställa om snabbt till anfall.

En publikmängd på över 200 hade sökt sig till Tellushallen för att följa med derbyt och premiären i damettan. En stor del av dem Myrananhängare, damerna tackar för stödet!

Debutanten Tanja Ali-Marttila gjorde matchens första mål efter spelade 7 minuter. United kvitterade genom Hanna Emet i mitten av halvleken. En annan debutant Allie Stephenson fick iväg ett tungt skott med vänstra foten en bit utanför straffområdet och därmed kunde myraniterna gå med en 1-2 ledning in i pausvilan. Även om halvleken var relativt jämn så hade vi betydligt mera målchanser än hemmalaget.

I andra halvleken fanns det bara ett lag på plan och när matchuret visade 60 minuter gjorde en tredje debutant Emmi Niskakangas 1-3 från nära håll. Vi skapade mängder med målchanser och när Stephenson gjorde i 80:nde sitt andra mål med ett stenhårt skott i bortre hörnet så var saken klar. Med ett fint häng vid bortre stolpen nickade Marie-Helén Prest in slutresultatet 1-5 på ett strålande inlägg av Chelsy Swackhamer.

En farlig kombination för vilken motståndare som helst, nyförvärvet Allie Stephenson rättvänd med bollen vid fötterna.

Slotte efter matchen: Viktigaste idag var att vi kunde hantera favoritskapet och spela en välbalanserad match. En högintensiv match där båda lagen ville mycket och ibland på bekostnad av tanken. I en jämnstark laginsats kan jag lyfta fram virvelvinden på vänstra kanten Tanja Ali-Marttila och bollskicklige Alina Skog på mittfältet.

Målen
7′ 0-1 Tanja Ali-Marttila (Emmi Niskakangas)
22′ 1-1 Hanna Emet
27′ 1-2 Allie Stephenson (Ali-Marttila)
60′ 1-3 Emmi Niskakangas (Stephenson)
81′ 1-4 Stephenson (Marie-Helén Prest)
86′ 1-5 Prest (Chelsy Swackhamer)

Laget: Emilia Söderman; Emma Malkamäki, Nikita Korsström, Sabina Skogvall; Tanja Ali-Marttila, Chelsy Swackhamer(89′ Ellen Libäck), Annika Grundvall, Alina Skog(74′ Sofia Rintala), Marie-Helén Prest; Emmi Niskakangas(84′ Annika Viitanen), Allie Stephenson. Bytesspelare: Juulia Kalliokangas(mv), Fanny Forsström, Emilia Grahn, Sofia Bäck.

/ A.K

IK Myran damers nya äventyr strax bakom hörnet!

IK Myran damers serie drar igång om fyra dagar med derbymatch mot FC United i Jakobstad och lagbygget inför säsongen är klar. Vi söker inte aktivt nya förstärkningar men är förstås öppen för potentiella spelare som vill vara med och bidra till Idrottsklubbens stolta verksamhet.

Truppen har genomgått större förändringar än på många år då spelare som Rebecca Dahl, Emma Bergroth, Alexandra Olusanya och Linn Hellström flyttat till nya jaktmarker eller alternativt lagt skorna på hyllan. Då man sedan även fick det tråkiga beskedet om korsbandsskadan på Maria Högnäs, och att säsongen i praktiken är över före den hann starta, försvann en rutinerad lokal pjäs från taktiktavlan. Hon ansluter sig till långtidsskadade gruppen där både Ella Grannabba och Ronja Söderbacka finns sedan tidigare men deras rehabilitering är på god väg och vi kan förvänta oss att se dem på planen senast tills semestrarna börjar komma igång.

Nya ansikten är dock redo att ta över stafettpinnen i laget och damerna har en bredare trupp i år där flera spelare kommer att kämpa om en plats i startelvan. Nya spelare i årets trupp är målvakten Emilia Söderman(VIFK), Tanja Ali-Marttila(I-JBK) och Allie Stephenson(USA). IK Myran damer har också förstärkts av KF10-kvartetten Emma Malkamäki, Emmi Niskakangas, Annika Viitanen och Sofia Rintala.

Två av de nya ansikten inom damorganisationen. Allie Stephenson till vänster, Sofia Rintala i mitten och för publiken välkände Chelsy Swackhamer till höger i bild.

Målsättningen inför säsongen är skyhög då vi vill vara bland dom två bästa i serien. En bedrift som inte alls var långt borta ifjol och trots de stora förändringarna i truppen har vi lyckats samla ihop den kvalitativt jämnaste materialet hittills under division I sejouren.

Tidiga vårhälsningar

Magnus Slotte